ARE.614.2.2024

Dodane przez dre - 04/10/2024 - 13:11
Krótki opis zapytania:
Zapytanie ofertowe na organizację cateringu na 80 osób na spotkanie pn. „Giełda dobrych praktyk projektowych” w budynku Euroregionalnego Centrum Farmacji w dniu 16.10.2024r.
Data publikacji:
Zapytanie ofertowe:
na wyłonienie Wykonawcy zamówienia o wartości nie przekraczającej kwoty 130 000 złotych netto
Rodzaj zamówienia:
usługi
Opis przedmiotu zamówienia:

Wymagania dotyczące cateringu:

Szwedzki stół w budynku Euroregionalnego Centrum Farmacji Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku wraz z obsługą kelnerską w dniu 16.10.2024r. w godzinach 11.45-16.00, na ok. 80 osób zawierający:

- dania gorące (min. 3 do wyboru dla uczestników spotkania, również wersje wegetariańskie)

Uwaga: dania mięsne (np. dziczyzna, gęsina, kaczka, indyk,  z wykluczeniem kurczaka, mięsa mielonego i w panierce), wegetariańskie, w tym sezonowe specjalności kuchni podlaskiej/polskiej (np. ryby, grzyby, warzywa, etc.),

- dodatki skrobiowe (min. 2 do wyboru dla uczestników spotkania)

Uwaga: np. całe młode ziemniaki z koperkiem, opiekane ziemniaki, kopytka, ryż z warzywami,

- dodatki warzywne (min. 3 do wyboru dla uczestników spotkania)

Uwaga: np. warzywa na parze, surówki, sałaty

Opcje bezglutenowe będą mile widziane.

- desery (min. 3 do wyboru dla uczestników spotkania), tylko wyroby własne

Uwaga: np. ciasta i rogaliki/ciastka musli domowej roboty, deserki z granolą i owocami itp.

- napoje zimne - woda gazowana i niegazowana woda źródlana (po min. 500 ml/osoba), naturalne, niesłodzone soki owocowe – min. 2 rodzaje (po min. 200 ml/osoba)

- napoje gorące – kawa, herbata (min. 3 rodzaje herbaty w tym jedna czarna i jedna owocowa), dodatki w postaci cukru, mleka (w tym roślinnego), cytryny w ilości dostosowanej do ilości zamawianej kawy/herbaty

Oczekiwany rodzaj serwowanych dań:

Na początku spotkania desery, napoje gorące i  zimne.

W przerwie obiadowej dania gorące, dodatki skrobiowe i warzywne, napoje gorące i  zimne.

Oferta musi zawierać 2 propozycje menu przy uwzględnieniu powyższych wymagań dotyczących cateringu. Zamawiający dokona wyboru 1 opcji menu z propozycji przed podpisaniem umowy z Wykonawcą.

Catering odbędzie się w budynku Euroregionalnego Centrum Farmacji UMB (ul. Adama Mickiewicza 2d, 15-222 Białystok).

Oferent zapewnia dowóz cateringu o ustalonej godzinie na miejsce spotkania wskazane przez Zamawiającego. Koszt dowozu musi zostać uwzględniony w cenie oferty.

Oferent zapewnia przygotowanie bufetu (obrusy, serwetki itp.), stoliki koktajlowe (min. 12 - liczba zostanie ustalona po potwierdzeniu liczby gości) własne naczynia (termosy/podgrzewacze, bemary, filiżanki, talerzyki, szklanki/kubeczki, łyżeczki, cukiernice, talerze, sztućce itp.), zgodnie z wymaganiami menu. Oferent zapewnia bezpłatne pojemniki jednorazowe na żywność, która nie zostanie skonsumowana. Posiłki w momencie ich podawania powinny posiadać estetyczny wygląd i być podane w formie stołu szwedzkiego. Zamawiający nie dopuszcza możliwości użycia naczyń i sztućców plastikowych do serwowanych dań/napojów, użyta zastawa nie może być uszkodzona.

Szacowana liczba gości to 80 osób (możliwość zmniejszenia lub zwiększenia o 10 osób).

Uwagi:  

1. Zamawiający przekaże Oferentowi w dniu 14.10.2024r. ostateczną liczbę gości.  

2. Płatność nastąpi za liczbę uczestników spotkania wskazanych przez Zamawiającego do 14.10.2024r.

3. Zmniejszenie liczby uczestników nie będzie powodowało wzrostu ceny jednostkowej (za 1 os.) usługi. 

Ponadto składając ofertę Oferent zobowiązuje się do:

  1. podpisania umowy do 14.10.2024r.  (wzór umowy w załączeniu);
  2. świadczenia usługi z wykorzystaniem świeżych produktów żywnościowych;
  3. przyrządzenia posiłków w dniu świadczenia usługi;
  4. przygotowania posiłków na bazie produktów wysokiej jakości; dania i napoje gorące powinny posiadać odpowiednią temperaturę w momencie podania;
  5. dostarczenia posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego i przygotowania serwisu 30 min. przed planowanym rozpoczęciem spotkania; 
  6. zapewnienia odpowiednich sprzętów i naczyń, w tym przedłużaczy niezbędnych do ich podłączenia i do wykonania usługi; 
  7. uprzątnięcia naczyń i sprzętu oraz wywiezienia śmieci pozostałych po posiłkach do 60 min. po zakończeniu wydarzenia. 

Wymagania stawiane Oferentom:

  1. Posiadanie uprawnień do wykonywania działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania.
  2. Posiadanie wiedzy i doświadczenia – w celu potwierdzenia spełnienia warunku Oferent powinien wykazać się realizacją 2 zamówień cateringowych wykonanych dla 2 różnych odbiorców w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert wraz z podaniem ich przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że usługi zostały wykonane należycie.
  3. Brak osobowych lub kapitałowych powiązań z Zamawiającym – w celu potwierdzenia należy złożyć oświadczenie (załącznik do zapytania ofertowego).
  4. Propozycja 2 rodzajów menu.
  5. Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawców odbędzie się wg formuły „spełnia/nie spełnia”.
  6. Niespełnienie któregokolwiek z warunków skutkować będzie wykluczeniem Oferenta z postępowania.
Kryteria oceny:
najkorzystniejsza cena wykonania zamówienia: 100%
Termin / okres wykonania zamówienia:
16.10.2024r., środa
Szczegółowe informacje można uzyskać pod adresem:
Uniwersytet Medyczny w Białymstoku, 15-089 Białystok, ul. Jana Kilińskiego 1


Dział:
Dział Rozwoju i Ewaluacji, pokój nr 322
Numer pokoju:
322
Osoba do kontaktu z Wykonawcami:
Aneta Moćkun: aneta.mockun@umb.edu.pl
Telefon kontaktowy:
+48 85 686 5228
Do wypełnionego formularza ofertowego (załącznik do zapytania) należy dołączyć:
1. Kopię aktualnego odpisu z właściwego rejestru lub aktualnego zaświadczenia o wpisie do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej (CEIDG), jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do CEIDG.
2. Propozycję 2 rodzajów menu
3. Dokumenty potwierdzające posiadanie wymaganego przez Zamawiającego doświadczenia
4. Oświadczenie o braku osobowych lub kapitałowych powiązań z Zamawiającym
Termin składania ofert (data i godzina):
Miejsce składania ofert: Uniwersytet Medyczny w Białymstoku, Dział:
Uniwersytet Medyczny w Białymstoku, 15-089 Białystok, ul. Jana Kilińskiego 1 (Kancelaria Ogólna) z dopiskiem "Zapytanie ofertowe DRE catering 16.10.2024r.”
Uniwersytet Medyczny w Białymstoku zastrzega sobie prawo:
  • swobodnego wyboru oferty,
  • przeprowadzania dodatkowych rokowań,
  • unieważnienia konkursu lub zmiany jego warunków, w tym ograniczenia zakresu zamówienia, bez podania przyczyny.