Wymagania dotyczące cateringu:
Szwedzki stół w budynku Euroregionalnego Centrum Farmacji Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku wraz z obsługą kelnerską w dniu 16.10.2024r. w godzinach 11.45-16.00, na ok. 80 osób zawierający:
- dania gorące (min. 3 do wyboru dla uczestników spotkania, również wersje wegetariańskie)
Uwaga: dania mięsne (np. dziczyzna, gęsina, kaczka, indyk, z wykluczeniem kurczaka, mięsa mielonego i w panierce), wegetariańskie, w tym sezonowe specjalności kuchni podlaskiej/polskiej (np. ryby, grzyby, warzywa, etc.),
- dodatki skrobiowe (min. 2 do wyboru dla uczestników spotkania)
Uwaga: np. całe młode ziemniaki z koperkiem, opiekane ziemniaki, kopytka, ryż z warzywami,
- dodatki warzywne (min. 3 do wyboru dla uczestników spotkania)
Uwaga: np. warzywa na parze, surówki, sałaty
Opcje bezglutenowe będą mile widziane.
- desery (min. 3 do wyboru dla uczestników spotkania), tylko wyroby własne
Uwaga: np. ciasta i rogaliki/ciastka musli domowej roboty, deserki z granolą i owocami itp.
- napoje zimne - woda gazowana i niegazowana woda źródlana (po min. 500 ml/osoba), naturalne, niesłodzone soki owocowe – min. 2 rodzaje (po min. 200 ml/osoba)
- napoje gorące – kawa, herbata (min. 3 rodzaje herbaty w tym jedna czarna i jedna owocowa), dodatki w postaci cukru, mleka (w tym roślinnego), cytryny w ilości dostosowanej do ilości zamawianej kawy/herbaty
Oczekiwany rodzaj serwowanych dań:
Na początku spotkania desery, napoje gorące i zimne.
W przerwie obiadowej dania gorące, dodatki skrobiowe i warzywne, napoje gorące i zimne.
Oferta musi zawierać 2 propozycje menu przy uwzględnieniu powyższych wymagań dotyczących cateringu. Zamawiający dokona wyboru 1 opcji menu z propozycji przed podpisaniem umowy z Wykonawcą.
Catering odbędzie się w budynku Euroregionalnego Centrum Farmacji UMB (ul. Adama Mickiewicza 2d, 15-222 Białystok).
Oferent zapewnia dowóz cateringu o ustalonej godzinie na miejsce spotkania wskazane przez Zamawiającego. Koszt dowozu musi zostać uwzględniony w cenie oferty.
Oferent zapewnia przygotowanie bufetu (obrusy, serwetki itp.), stoliki koktajlowe (min. 12 - liczba zostanie ustalona po potwierdzeniu liczby gości) własne naczynia (termosy/podgrzewacze, bemary, filiżanki, talerzyki, szklanki/kubeczki, łyżeczki, cukiernice, talerze, sztućce itp.), zgodnie z wymaganiami menu. Oferent zapewnia bezpłatne pojemniki jednorazowe na żywność, która nie zostanie skonsumowana. Posiłki w momencie ich podawania powinny posiadać estetyczny wygląd i być podane w formie stołu szwedzkiego. Zamawiający nie dopuszcza możliwości użycia naczyń i sztućców plastikowych do serwowanych dań/napojów, użyta zastawa nie może być uszkodzona.
Szacowana liczba gości to 80 osób (możliwość zmniejszenia lub zwiększenia o 10 osób).
Uwagi:
1. Zamawiający przekaże Oferentowi w dniu 14.10.2024r. ostateczną liczbę gości.
2. Płatność nastąpi za liczbę uczestników spotkania wskazanych przez Zamawiającego do 14.10.2024r.
3. Zmniejszenie liczby uczestników nie będzie powodowało wzrostu ceny jednostkowej (za 1 os.) usługi.
Ponadto składając ofertę Oferent zobowiązuje się do:
- podpisania umowy do 14.10.2024r. (wzór umowy w załączeniu);
- świadczenia usługi z wykorzystaniem świeżych produktów żywnościowych;
- przyrządzenia posiłków w dniu świadczenia usługi;
- przygotowania posiłków na bazie produktów wysokiej jakości; dania i napoje gorące powinny posiadać odpowiednią temperaturę w momencie podania;
- dostarczenia posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego i przygotowania serwisu 30 min. przed planowanym rozpoczęciem spotkania;
- zapewnienia odpowiednich sprzętów i naczyń, w tym przedłużaczy niezbędnych do ich podłączenia i do wykonania usługi;
- uprzątnięcia naczyń i sprzętu oraz wywiezienia śmieci pozostałych po posiłkach do 60 min. po zakończeniu wydarzenia.
Wymagania stawiane Oferentom:
- Posiadanie uprawnień do wykonywania działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania.
- Posiadanie wiedzy i doświadczenia – w celu potwierdzenia spełnienia warunku Oferent powinien wykazać się realizacją 2 zamówień cateringowych wykonanych dla 2 różnych odbiorców w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert wraz z podaniem ich przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że usługi zostały wykonane należycie.
- Brak osobowych lub kapitałowych powiązań z Zamawiającym – w celu potwierdzenia należy złożyć oświadczenie (załącznik do zapytania ofertowego).
- Propozycja 2 rodzajów menu.
- Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawców odbędzie się wg formuły „spełnia/nie spełnia”.
- Niespełnienie któregokolwiek z warunków skutkować będzie wykluczeniem Oferenta z postępowania.
2. Propozycję 2 rodzajów menu
3. Dokumenty potwierdzające posiadanie wymaganego przez Zamawiającego doświadczenia
4. Oświadczenie o braku osobowych lub kapitałowych powiązań z Zamawiającym
- swobodnego wyboru oferty,
- przeprowadzania dodatkowych rokowań,
- unieważnienia konkursu lub zmiany jego warunków, w tym ograniczenia zakresu zamówienia, bez podania przyczyny.